Kommende udgivelser: Far Cry New Dawn PC

Kalenderåret er ovre og vi skriver nu 2019. Vi kommer lige fra et år, 2018, som har været et kolossalt stort år inden for spilverdenen. Der er to måder, at du forholde sig til på, enten tænker du “Åhh nej med så godt et år, kan 2019 umuligt blive lige så godt”. Eller også tænker du “2018 var vildt, 2019 må blive endnu vildere”. Det svært allerede på nuværende tidspunkt, at sige om 2019 bliver lige så vildt som 2018, men det starter i hvert fald stærkt. Allerede i februar udkommer det nye Far Cry New Dawn. Selv hvis ikke du spiller first person shooters, kender du med garanti Far Cry spillene. De har været med til at skabe og definere open-world spil. Der er kontinuerligt kommet et nyt Far Cry spil hvert andet år, siden Far Cry 3 i 2012. Men med Far Cry 5, som udkom i 2018, skal vi kun vente ét år i denne omgang. Far Cry New Dawn kommer nemlig allerede i februar 2019, nærmere bestemt d. 15.

Nogle vil være kritiske overfor, at der denne gang kun er gået ét år, i modsætning til tidligere spil i serien, hvor der har været to år imellem. Vi er allerede så tæt på udgivelsesdagen, at vi allerede nu har set gameplay og fået diverse teasere i forhold til plot og storyline. Heldigvis ligner det ikke et spil, som bærer præg af, at mangle et års udvikling. Hemmeligheden ligger i den grafiske motor for Far Cry New Dawn. Når der i de tidligere år har været to år i mellem udgivelserne, har det været fordi der skulles udvikles en helt ny grafisk motor. Far Cry New Dawn bruger samme grafiske motor som Far Cry 5, derfor kan de udgive et nyt spil allerede i år.

Hvorfor ændre på noget der virker?

Dét at Far Cry New Dawn er samme grafik som Far Cry 5, har høstet nogle kritiske røster. Men det er fuldstændig ude af proportioner. Det er ingen hemmelighed, at gamere er nogle af de meste kritiske mennesker du finder. Det er nærmest umuligt, at stille dem tilfredse. Når du så oven i købet giver dem en grund til at være skeptiske og kritiske, er det at forvente noget lignende sker. Men hvorfor ændre på noget der virker? Far Cry 5 var et rigtig flot spil, som blev modtaget virkelig godt i medierne og ikke mindst blandt spillerne. I bund og grund handler det om, at fans er bange for at Far Cry New Dawn ikke er nytænkende nok, de er bange for det er en kopi af forgængeren. Nogle frygter måske, at udvikleren har sprunget over hvor gærdet er lavest. Men det er det ikke. Far Cry er en af de mest elskede spilserie derude og det er udviklerne udmærket klar over. Derfor vil de gerne give deres fans et nyt Far Cry spil så ofte som muligt. De har brugt flere år på at udvikle en grafisk motor, som kan gøre sig gældende i mere end ét år, og derfor har de mulighed for at udgive et nyt spil to år i træk. Det burde fans være glade for. Om en måned har Far Cry New Dawn været ude i en uges tid og bliver helt sikkert modtaget godt af både medier, anmeldere og fans. Far Cry New Dawn