Et smartlock låsesystem der revolutionerer

Det er nok ikke alle herinde der kender til et smartlock låsesystem og hvad formålet med det helt præcist er. Jeg var heller ikke selv bekendt med det, indtil jeg var ude og besøge min gamle mor forleden. Det viser sig, at hendes kommune har investeret i et smartlock låsesystem til deres hjemmepleje. Det er et investeringsprojekt som har til formål, at effektivisere hele hjemmeplejen i kommunen. Et smartlock låsesystem gør at hjemmeplejen bliver fuldstændig nøglefri. Det er nemlig et elektronisk låsesystem, som bliver styret via en smartphone app. Med andre ord kan hjemmeplejen åbne alle de ældre borgers døre kun ved hjælp af deres smartphone. Det er en mindre revolution for hjemmeplejen og kommunen, hvis du spørger mig. Der er flere fordele ved ingen brug af fysiske nøgler. Først og fremmest nedsætter det omkostninger og øger sikkerheden. Omkostningerne bliver reduceret i forhold til, at der skal ikke bruges penge på at lave en nøgle kopi længere. Ydermere, er det slut udskiftning af lås i hoveddøren, hvis en hjemmepleje mister sin nøgle. De to eksempler alene, kan spare kommunen for en masse omkostninger.

Derudover skaber et smartlock låsesystem mere tryghed, både for den ældre borger men også for familie og pårørende. Det fungerer på den måde, at hjemmeplejen har fuld kontrol over hvem og hvornår vedkommende har adgang. BEKEY, som er virksomheden bag det elektroniske låsesystem, har udviklet et software program hvor alt dette kan administreres fra. NETKEY er navnet på programmet, herfra har hjemmeplejen det fulde overblik over medarbejderne og deres adgange. Det kan bestemmes helt ned til, at en medarbejder kun skal have adgang til en borgers bolig, i et bestemt tidsrum. Det er med til at skabe tryghed for borgeren. Omvendt har hjemmeplejen fuld kontrol over, hvor og hvornår deres medarbejdere skal kunne tilgås de forskellige ældreboliger.

En lys fremtid med et smartlock låsesystem

Der er ingen i tvivl om at et smartlock låsesystem, er med til at skabe en fremtid for ældreplejen, som både er effektiv og kræver færre ressourcer. Jeg spår at størstedelen af landets kommuner har investeret i et smartlock låsesystem, til deres ældrepleje, inden for den nærmeste fremtid. Efter besøget hos min mor har jeg, af ren nysgerrighed, undersøgt en del omkring BEKEY’s smartlock låsesystem. Måske du kan fornemme min begejstring omkring produktet i dette blogindlæg, men jeg synes det er intet mindre end fantastisk.

Den fysiske del af produktet, selve smartlocken, bliver monteret på indersiden af hoveddøren. Når den bliver sat op instruerer BEKEY’s driftsmedarbejdere i, hvordan låsesystemet betjenes via appen. Ydermere, vil de folk fra kommunen og hjemmeplejen som til daglig administrere låsesystemet, blive sat grundigt ind i hvordan NETKEY softwaren bruges. Dertil bliver der udleveret materiale til både hjemmeplejen og borgeren, som afhjælper de problemstillinger, som BEKEY oplever opstår hyppigst. Dette marteriale har været yderst behjælpeligt i min mors tilfælde. Skulle der alligevel opstår problemer fra hjemmeplejens side, har kommunen adgang til BEKEY’s telefonsupport døgnet rundt. Jeg ser derfor en lys fremtid for hjemmeplejen, ved implementering af et smartlock låsesystem.