Guide til køb af en mountainbike

Vil du gerne have din egen mountainbike? Så læs med her! Det gør nemlig en stor forskel, hvilken type mountainbike, du køber. Der findes et hav af forskellige mountainbikes, herunder MTB full suspension og hardtail. Forskellen mellem disse to typer MTB cykler, bør du have styr på, inden at du køber din egen mountainbike. Følg denne guide og træf det rigtige valg!

Hvilken type mountainbiking vil du lave?

Mountainbikere er meget forskellige. For nogle cyklister er mountainbiking en genial adrenalin booster. For denne type cykelrytter kan oplevelsen næsten ikke blive vild nok. Dette er mountainbikeren, der med glæde prøver alle de mest udfordrende mountainbike ruter i landet, og måske efterfølgende tager til udlandet for at finde flere udfordringer. 

En helt anden type, er cyklister, der er lidt mere forsigtige. Denne type vil gerne cykle off-road i skoven, men undgår helst de ruter, der kan være lidt farlige. Dette er mountainbikeren, der måske også bruger sin MTB cykel til praktiske gøremål, som at cykle til og fra arbejde. For denne type er mountainbiking en hyggelig og sjov hobby.

MTB full suspension eller hardtail?

Ligesom mountainbikere er forskellige, så findes der også forskellige typer mountainbikes. Du skal vælge om du vil købe en MTB full suspension eller en hardtail mountainbike. 

En full suspension mountainbike er favorit mountainbiken til cykelryttere, der søger adrenalin og vilde oplevelser. Denne cykel er meget slidstærk og cyklens to fjedre gør, at den også er meget stødabsorberende. Cyklisten kan derfor lave store hop, uden at skade kroppen. 

En hardtail mountainbike er det perfekte valg til cyklister, der gerne vil have en mountainbike for at kunne tage hyggelige og sjove ture i skoven. Denne cykel har kun én fjeder, så den er ikke lige så stødabsorberende. Til gengæld er den hurtig. Med denne mountainbike kan du hurtigt accelerere og af bakker. Netop derfor er cyklen også god til pendling.     

Hvilke brands er gode?

Mange cykelproducenter producerer mountainbikes. Nogle af de mest kendte er Trek, Fuji, GT, Principia, Giant og Merida. Hvert brand har selvfølgelig sin egen, unikke brand fortælling. Nogle mountainbikere finder derfor et favorit brand ud fra brandets værdier og storytelling, og køber efterfølgende altid cykler fra dette brand.