Sådan vedligeholder du dine sko

Vinteren er på sit højeste, hvor sne, regn, snavs og den salt der bliver spredt på vejene, når det er glat, går ind og påvirker vores sko og deres levetid. Hvem ønsker sko, som er beskidte, ser slidte ud, og som har sprækker i skindet eller gummiet? Nej, heller ikke jeg. Så ønsker du at komme problemet til livs, og beskytte dine yndlingssko, så bør du læse med her. 

Det kolde vintervejr er som sagt hård – også for vores fodtøj, men der er faktisk meget, du kan gøre, for at de bliver mere modstandsdygtige, og dermed forlænge levetiden. 

Inden du tager dine nyindkøbte sko i brug, så spørg eventuelt personalet i butikken efter råd i forhold til netop den type sko, du har købt. Nogle materialer behandles anderledes end andre, men i langt de fleste tilfælde vil sko imprægnering være forslaget. Læder, ruskind, tekstiler med mere bør som hovedregel altid imprægneres – selvfølgelig helst fra starten, men ellers så gør det, når du får muligheden. Der findes mange imprægneringsprodukter på markedet, men sørg for at investere i et med ordentlig kvalitet. Uden undtagelse køber jeg mine produkter hos Lion-Feet. Det er en online webshop, som tilbyder sko imprægnering, sko rens og pleje til alle typer af sko. Derudover sælger de tilbehør, skosåler, skohorn og snørebånd. Her er altså på et sted samlet alt hvad hjertet og i den grad, hvad skoene begærer. 

Har du sko, om det gælder sneakers, ballerinaer, støvler mm, så tjek dem med fordel igennem inden sæsonen starter. Derfra kan du vurdere, hvad behandlingen bør være. Hvis de ser tørre eller matte ud, så tilfør skoene noget fugt eller fedt. Derefter så sørg for at imprægnere skoene, så de igen er modstandsdygtige, og har en vandafvisende overflade. Gør det til en del af din rutine – eller som hovedregel hver gang sæsonen skifter, at du imprægnerer dine sko. Faktisk anbefales det, at når vejret er ustadigt, der ligger sne, eller det regner flere dage i træk, at du imprægnerer dine skindsko eller tekstilfodtøj en gang om ugen. Det lyder måske af meget, men du vil takke mig for det. Vi kender alle sammen til det, at man kommer hjem efter en lang dag, det har været sjapvejr udenfor, og fødderne er kolde og våde. Vi stiller skoene i entreen eller på dørmåtten, og går ellers i gang med det, vi nu skal. Her opstår der så et problem. For man må aldrig bare lade sine sko stå og tørre. Det udtørrer nemlig skoene, og gør det nemmere for snavs at sætte sig fast. Derfor anbefales det, at du skylder skoene med koldt vandt, og fjerner eventuelt snavs med en børste. Derefter kan du med ro i sindet sætte dine sko på en avis, og lade dem tørre natten over. Undgå at sætte dem ved en varmekilde. 

Hos Lion Feet finder du sko imprægnering, som virker på alle materialer. Herunder brandet Nano Protector, som gør det muligt for eksempelvis læder at ånde. Denne får alt flydende til at fjerne sig med det samme, det lander på skoen. Dermed er det slut med beskidte sko efter en lang dag udendørs. Sprayen lægger sig i et tynd lag, og beskytter mod vand og jord. 

Så ønsker du længere beskyttelse, og længere levetid på dine yndlings sneakers eller støvler, så invester i sko imprægnering. Det er med garanti et køb, du ikke vil fortryde.