Skal man købe firmajulegaver i 2018?

Vi nærmer os med hastige skridt julen. Om 2 dage er der præcis 4 måneder til juleaften. Med andre ord, så skal firmajulegaverne snart være klar. Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan man griber firmajulegaver an. Nogle virksomheder bruger store summer på den årlige firmajulegave, hvorimod andre springer over hvor gærdet er lavest. Det kommer selvfølgelig også an på budget etc. Nogle virksomheder giver ikke firmajulegaver af principielle årsager, hvilket jeg er stor modstander af. Firmajulegaven er et symbol på taknemmelighed, det er et indirekte skulderklap fra chefen til hans/hendes medarbejdere. En firmajulegave kan komme i mange former og størrelser, men det er den symbolske værdi der tæller. Om det er en lille kurv med chokolade, et gavekort eller en firmarejse, så tjener de alle det samme formål, at sige tak for det forgangne år.

Jeg synes det er, at gøre grin med sine medarbejdere ikke, at give den en firmajulegave. Jeg kan forstå man kan være udfordret på budget og i visse ekstreme tilfælde kan det derfor være i orden ikke, at give en firmajulegave. Men som udgangspunkt er jeg modstander af, ikke at give en julegave til sine medarbejdere. Hvis man som virksomhed er presset på de likvide beholdninger så køb en mindre gave. Jeg gider ikke høre på de virksomheder som vælger ikke at købe en firmajulegave fordi de ikke har råd til, at købe en “ordentlig” gave. Hellere købe en mindre gave end slet ikke at købe noget, igen tænk på den symbolske værdi. Det sender simpelthen et forkert signal det andet.

Firmajulegaver efter vælg selv princippet

Firmajulegaver kommer i mange forskellige former. Der er også mange faktorer der spiller en rolle i forhold til, hvilken type julegave det er. Det kan f.eks. være virksomheds størrelse, branche, økonomi, lokation etc. En firmajulegave afspejler ofte, hvor godt et regnskabsår det har været. Derfor kan det også ses som en form for gulerod for de ansatte. Hvis det har været et godt år, set på bundlinjen, så får de ansatte også en gave derefter. Men der er en helt bestemt type firmajulegave som er blevet en favorit blandt mange, det er vælg selv julegaven.

Vælg selv gaven er typisk en form for gavekort, hvor de ansatte kan bruge det på række forskellige gaver efter eget valg. Vælg selv princippet er når de ansatte selv kan vælge deres firmajulegave, ud fra en masse forskellige ting. Det er specielt en populær løsning i større virksomheder, hvor det kan være svært at finde en gave, som alle vil blive glade for. Den problemstilling løser vælg selv princippet.

Virksomheden PromotionMakers sælger bl.a. firmajulegaver. De oplever også en øget interesse omkring vælg selv gaverne. De har lavet en hel shop for dem som ønsker denne løsning. Virksomheder kan købe et gavekort hos Promotionmakers, som de ansatte kan bruge i firmajulegave shoppen. Shoppen er opdelt i 4 forskellige priskategorier. På den måde kan virksomheder selv styre, hvor meget de skal give for til deres medarbejdere.