Hvordan får jeg min mand i alkoholafvænning?

Det er et spørgsmål jeg ofte ser bliver stillet på de sociale medier og andre steder på internettet. Derfor vil jeg prøve, at hjælpe jer fortvivlede pårørende til alkoholikere ved, at komme med et forslag til, hvordan i kan få deres mand, kone, ven, kollega etc. i alkoholafvænning. Jeg har selv haft alkoholafvænning helt tæt inde på livet, hvorfor jeg synes min anbefaling og holdning er værd at lytte til. Min bedste ven igennem mange år, havde nemlig et eskalerende alkoholmisbrug, hvor jeg til sidst blev nødt til at skride ind. Jeg kunne ikke se nogen anden udvej end, at forsøge at få ham i alkoholafvænning. Derfor valgte jeg, at søge alkoholafvænning hos behandlingscentersoebypark.dk. Her lige under et år efter, er min bedste ven ædru, og vigtigst af alt uden nogen tilbagefald.

Selvom det hele endte godt nu, hvor min ven er ude af sit alkoholmisbrug, har vejen dertil ikke været uden bump. Jeg synes det er vigtigt, at fortælle den side af historien også. Specielt fordi du/i måske vil opleve nogle af de samme udfordringer som jeg mødte, da jeg forsøgte, at få min ven i alkoholafvænning. Ydermere, er det langt fra alle som tager højde for de indsigelser alkoholikeren kommer med. Det værste ved det er, at det kan resultere i at alkoholikeren aldrig kommer i alkoholafvænning.

Udfordringer ved alkoholafvænning

Når jeg skriver udfordringer ved alkoholafvænning, så mener jeg de udfordringer som kommer når du konfrontere alkoholikeren. Udfordringerne ligger i, at alkoholikeren ikke selv mener at han/hun har et alkoholmisbrug. Når du som pårørende så fortæller dem, at de har et misbrug og de burde tage i alkoholafvænning, ser de det som et angreb. Derfor skal man tænke sig om, før man kaster sig ud i en konfrontation. Det gjorde jeg ikke og derfor var det tæt på, at koste mig min bedste ven. En anden ting er, at hvis man mislykkes med at få en alkoholiker i alkoholafvænning, kan det betyde at de aldrig kommer i afvænning. Der er eksempler på, at nogle alkoholikere faktisk eskalerer deres alkoholmisbrug, i tilfælde hvor de føler sig angrebet.

Hos Behandlingscenter Søby Park understreger de med tyk skrift, at man ikke må søge en konfrontation før man har snakket med en af deres misbrugskonsulenter. Det var den fejl jeg begik. I mit tilfælde var jeg dog så heldig, at Behandlingscenter Søby Parks misbrugskonsulenter var professionelle og erfarne nok til, at redde situationen. På trods af min bedste ven nægtede, at gå i alkoholafvænning lykkedes det for dem, at trænge igennem til ham.

De forklarede mig, at det var ukarakteristisk at en alkoholiker går i afvænning, efter først at have benægtet sit misbrug i en konfrontation. Derfor må du ikke begå samme fejl. Husk at kontakt en professionel misbrugskonsulent først. Da jeg har så gode erfaringer med Behandlingscenter Søby Park, vil jeg selvfølgelig klart anbefale, du bruger dem.