Har du nogensinde smagt en verdensklasse vin?

Jeg vil nok beskrive mig selv som værende en god, gammeldags vinentusiast. For selvom min helt store passion selvfølgelig er biler, så har jeg alligevel – inden for de sidste par år i hvert fald – udviklet en større og større interesse for vine. Jeg drikker eksempelvis næsten altid vin til aftensmaden. Jeg kan simpelthen bare ikke lade være. Men her på det sidste har jeg fået øjnene op for, hvor gode vin virkelig kan smage, hvis man bruge lidt ekstra penge på dem.

Sassicaia – måske verdens bedste vin

Jeg skulle ikke lave den store research, før jeg fandt ud af, at Sassicaia laver Italiens – og måske også verdens – bedste vin. Første gang jeg hørte om Sassicaia, var der jeg ved et tilfælde læste i Robert Parkers Wine Advocate. I Robert Parkers Wine Advocate læste jeg bl.a., at Sassicaia – som den første italienske vin nogensinde – havde fået 100 point i magasinet. Ligeledes har Sassicaia opnået 3 glas i bedømmelse i magasinet Gambero Rosso – og det er sket ikke mindre end 21 gange. Derfor er der ikke nogen tvivl om, at Sassicaia er én af de allerbedste vine i verden netop nu. Særligt vinen Sassicaia 2010 Bolgheri Rosso DOC, Tenuta San Guido har jeg forelsket mig i.   

Sassicaia laves på en helt traditionel vingård ved navn Tenuta San Guido ved Toscanas kyst. Fra den selvsamme vingård fremstilles også de 2 andre fremragende vine: Le Difese og Guidalberto. Mario Incisa grundlagde vingården tilbage i 40’erne, hvor han plantede Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc druer. Han mente nemlig, at jordbundsforholdene nogenlunde var de samme som i Bordeaux, hvorfor de franske sorter blev plantet.

Her køber jeg min favorit vin

Før jeg fik snuden op efter kvalitetsvine, købte jeg dem altid bare i det nærmeste større supermarked. Men det er en helt anden sag nu, for jeg har brug for et meget større udvalg af vine end det, som man kan få i supermarkederne. Efter lidt research fandt jeg frem til denne fantastiske vinforhandler, som både har en stor fysisk butik såvel som en webshop. Nogle gange køber jeg ind af deres vine på deres webshop, og andre gange smutter jeg ned i butikken. Jeg tager mig gerne god tid, og får altid lidt kyndig råd og vejledning af indehaveren, som desuden er utrolig serviceminded. Man kan både købe assorteret og enkeltstående vine, og de sælger sågar også vine til virksomheder, hvor de eksempelvis holder vinsmagningsarrangementer. Jeg kan derfor på det kraftigste anbefale denne vinforhandler.