Arbejd med glasfiber

Glasfiber er det foretrukne materiale for mange der arbejder med både eller andre vand fartøjer. Det kunne være kajakker eller kanoer. Grunden til at man arbejde med glasfiber er at det er et materiale der er tilgængeligt og det er nemt at arbejde med. Desuden er glasfiber super stærkt og holdbart og let. 3 gode egenskaber når de skal bruges til transport og fartøjer. Glasfiber er som navnet antyder et produkt, der at lavet af glas fibre. Det er lavet af opvarmet glas og der efter forarbejdet til fibre. Flere lag af glasfiber, med polyester imellem er vandtæt, hvorfor det selvfølgelig er velegnet til både og kajakker. Glasfiber har mange anvendelsesmuligheder. Det er både som primært materiale i bygning af både og som materiale til lapning af huller.

glasfiber

Lap med glasfiber

Det er mange steder foretrukket at lappe huller, revner og skader med glasfiber. Det kan være skader på bilen, campingvognen, båden, osv. Da glasfiber er solidt, billigt og stærkt er det et oplagt materiale at arbejde med.

Kan købe udstyr til at arbejde med glasfiber og polyester hos Ekomposit.

Det er enkelt at arbejde med glasfiber, og ufarligt når du husker en række regler. Det er altid vigtig at huske støvmaske når du sliber på glasfiber, da det er små glaspartikler der flyver rundt og de er meget usunde at indånde, da de kan gøre meget skade.

Derudover skal du huske at beskytte dig med tætsluttende tøj og handsker, da glasfiber kan give kløe og irritation, hvis det komme på huden.

Når de sundhedsmæssige foranstaltninger er på plads omkring bygning med glasfiber, skal du huske de sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Glasfiber kan selvantænde og risikoen stiger hvis temperaturen i værkstedet kommer over 20 graden. Glasfiberen kan antænde når man har lagt flere lag ovenpå hinanden og der er i gang med at hærde. Det er friktionsvarmen der giver risikoen og du skal altid have en pulverslukker ved hånden når du arbejde med glasfiber for at være på den sikre side. For at holde en optimal temperatur bør du sigte på omkring 20 grader for dels at polyesteren kan hærde på en rimelig tid, alligevel ikke hærder alt for hurtigt.