Chiptuning i rivende udvikling


 Jeg har altid været meget interesseret i chiptuning og har derfor også fulgt med i den udvikling som det har gennemgået. Chiptuning til biler har nemnlig gennemgået en omfattende forvandling over en lang årrække, fra noget der blev foretaget af mindre halvskumle tunere, til noget som store internationale virksomheder udvikler og producere på avancerede fabrikker. Derfor er det også blevet et interessant marked for elektroniknørder, der er fascineret af teknologien bag og samtidig kan lide en bil med lidt ekstra overskud under speederpedalen. Da jeg selv var barn, husker jeg at folk snakkede om såkaldte ’bananchips’ og andet skidt, men som markedet har udviklet sig, er det metoder som man slet ikke bruger den dag i dag. I stedet er det skiftet ud med moderne elektroniske styresystemer, der via en digital boks kan styre eksempelvis indsprøjtningssystemet og sørger for at signalerne der sendes fra bilens styresystem, gennem boksen, ud til indsprøjtningssystemet, bliver optimeret i en sådan grad, at det optimere værdien af selve indsprøjtningssystemet og man på den måde kan få mere effekt ud af en standardiseret motor, både i form af hestekræfter og drejningsmoment. Det er selvfølgelig blot en af de metoder der kan anvendes i dag, men rent teknologisk, er dette den mest interessante og nyskabende. Samtidig er der en stor sikkerhed bag disse former for digital chiptuning, da boksen du får leveret med en forprogrammeret chiptuning, i forvejen er testet på samme bilmodel som din egen, så man er helt sikker på at motoren kan holde til den forøgede ydeevne.

Den bedste chiptuning på markedet

Som nævnt har jeg fulgt med omkring markedet for chiptuning i mange år og jeg har derfor også en god fornemmelse af hvem der leverer de bedste løsninger. I Danmark har vi faktisk flere fremtrædende og ganske dygtige chiptunere, men desværre har ingen der udvikler og producere de såkaldte chiptuning bokse, som indeholder den nyeste teknologi og som i mine øjne, er klart det bedste produkt på markedet. Ikke overraskende ligger de fleste fremtrædende og dygtige producenter af disse chiptuninger, i vores kære naboland nemlig Tyskland.
Tyskland har altid været kendt for deres kompromisløse kvalitet og evne til at udvikle og producere helt fantastiske produkter. Får man et produkt i hånden hvor der står ”made in Germany”, er man da heller aldrig i tvivl om at der er tale om kvalitet. Tag bare deres bilproducenter, som tæller endeløse af verdens absolut største og mest anderkendte producenter af motorkøretøjer. Derfor er det også nærliggende og tro, at det der med chiptuning, er noget de kan finde ud af at udvikle; og det er det! De har flere utroligt dygtige virksomheder hvis ene formål, er at udvikle og producere denne højteknologiske chiptuning og efter min mening, er verdens bedste chiptuning også at finde i Tyskland. Virksomheden jeg tænker på er DTE Systems, der siden 1996 har beskæftiget sig med chiptuning og som altid har været først når det kom til innovative løsninger. De arbejder konstant på at gøre deres chiptuning endnu bedre og hiver den ene pris hjem efter den anden for deres kompromisløse arbejde. Derfor er det også heldigt, at de sælger deres produkter gennem danske Chiptuning Danmark – hvor du er sikret danske handelsbetingelser og en hurtig levering. Så er du selv på udkig efter en chiptuning, ville jeg kigge den vej for den bedste løsning.