Velkomstdrinks til min 30-års fødselsdag

Jeg rundede jo de 30-somre her for et par måneder siden, og derfor slap jeg heller ikke for en stor fest med peber, sange, taler og alt det andet fis der hører sig til sådan noget. Jeg fik dog heldigvis selv lov til at arrangere festen, da jeg simpelthen ikke er kæmpe fan af overraskelsesfester – der er simpelthen ikke noget værre, end når man ikke selv har styr på hvad der skal ske og hvordan den kommer til at foregå.

Problemet er jo så også bare at man står for alt – også drikkevarerne og velkomstdrinks.

Jeg er jo gammel Shakespeare-bartender, men da det snart er 10 år siden jeg sidst har stået med en cocktailshaker i hånden, eller noget andet cocktailudstyr for den sags skyld, og fordi jeg gerne selv ville nyde festen, besluttede jeg mig for at finde en alternativ løsning – selv bare til velkomstdrinks.

Hvad skulle der serveres som velkomstdrinks?

Som velkomstdrinks, ville jeg gerne have cocktails, da jeg synes at velkomstdrinks tit bliver lidt ulækre og kedelige, hvis de får lov til at stå for længe. Problemet er bare, at det er både dyrt og ret besværligt at skulle købe ind til dette. Desuden skal det tilberedes og laves i en stor beholder, hvilket også kræver tid, som man kunne have brugt på at gøre noget andet klar i stedet.

Derfor fandt jeg en hjemmeside, som leverer færdiglavede velkomstdrinks, der allerede er blandede og klar til servering, når de bliver leveret til døren. Hjemmesiden hedder www.JustServeIt.dk og de har masser af de gode velkendte velkomstdrinks at være imellem.

Nu blev vi jo ca. 50 gæster, så der skulle en del velkomstdrinks til, hvis alle skulle have mindst én inden vi gik i gang med maden. Derfor bestilte jeg 4 beholdere, med hver 2,5 liter i. Det svarer ca. til 15 velkomstdrinks pr. beholder og så var der nok til at alle kunne et stort glas i hvert fald.

Drinks for enhver smag

Jeg vidste at de skulle være med forskellig alkohol i, så alle kunne lide mindst én af de 4, så det var vigtigt at der var en velkomstdrink med vodka, en med rom og en med gin. Derfor bestilte jeg en Appletini, en Cosmopolitan, en Passion Daiquiri og en Mojito. På den måde, var der både nogle af de klassiske og de lidt mere nye velkomstdrinks, så folk kunne tage hvad de bedst kunne lide.

Jeg var faktisk meget overrasket over hvor nemt det var og hvor godt velkomstdrinksne smagte. De skulle bare hældes fra plastdunken og over i dispenseren med is og pynten i, og så var de ellers klar til servering. Smagen må også siges at overraske. Jeg havde regnet med at de måske godt kunne have været lidt flade i det, men både friskheden og smagen var rigtigt god.

Derfor er det helt sikkert ikke sidste gang at jeg har købt mine velkomstdrinks hos Just Serve It, og en anden gang, kunne jeg også sagtens finde på at bestille drinks og cocktails til hele festen, nu jeg er i gang. Jeg kunne også godt forestille mig at de var rigtigt gode som velkomstdrinks til nytår.