De smukkeste pendel lamper

Jeg har altid været fascineret af dansk boligdesign, fordi det er så enkelt og minimalistisk – men alligevel så elegant og eksklusivt. Jeg er især ganske fascineret af designer lamper som kan lyse ethvert rum op og kan gøre en stue, et soveværelse eller en spisestue smuk og beundringsværdig. Mine yndlings type af lamper må også siges at være pendel lamper netop fordi de hænger ned fra loftet og står som en smuk sol over et rum. Der er mange super smukke og beundringsværdige pendellamper at vælge imellem, men jeg er ikke i tvivl om hvilke to pendellamper der er mine absolutte yndlings!

PH Koglen – den mest fascinerende pendel lampe

Poul Henningsen er manden bag denne umådeligt smukke lampe, som må siges at være en af de mest berømte danske designs nogensinde. Selv i udlandet kender de den såkaldte PH Artichoke som med sit unikke design har taget verden med storm. Lampen er fuldstændig blændfri hvilket skyldes de 72 blade på koglen som fungerer som skærme der sørger for at lampen ikke blænder uanset hvilken vinkel lampen er i. Lampen blev designet tilbage i 1958 og blev hængt op i en restaurant ude på Langelinje hvor den smukke originale PH kogle stadig hænger den dag i dag. Jeg har selv den smukke lampe hængende over mit spisebord og jeg bliver aldrig træt af at kigge på den. 

PH 3/4 – enkel og gudesmuk

En lampe som jeg også er faldet fuldstændig pladask for, er PH 3/4 der med sin renhed og enkelhed står og funkler som indbegrebet af nordisk og dansk design. Hvor PH Koglen er mere storslået og bragende i sin facon, der er PH 3/4 mere en minimalistisk og knivskarp i sin form. Den tager ikke al opmærksomheden, men alligevel fanger den ens øjne og man bliver helt fascineret af linjerne på lampen. Denne lampe har jeg selv hængende inde i mit køkken hvor de hænger over køkkenbordet. Jeg synes at de passer helt perfekt herud og jeg er alt i alt bare virkelig glad for Poul Henningsen og Louis Poulsen som designere.