Kom godt på vej til søs med et speedbådskørekort

Drømmer du om vind i håret på åbent hav, men er en sejlbåd en tand for stor i forhold til dine evner, ambitioner og ønsker? En stor båd kræver både meget vedligeholdelse og tid, hvis man ønsker, at den skal forblive i god stand. Frisk havluft og skumsprøjt er nemlig noget af det bedste, man finder på denne klode, og det kan hver sejler nikke anerkendende til; det er der ingen tvivl om. Det er måske også en af grundene til, at de fleste sejlere dagdrømmer om at komme ud på åbent hav, hvor de nok i de fleste tilfælde egentlig føler sig mest hjemme. 

Sejlads er en aktivitet, som folk af alle aldre kan deltage i, og der er rigelig med muligheder for at komme i gang med sporten. Det er ikke nødvendigvis en sport, men det kan det blive i form af kapsejlads. De fleste sejlere vælger dog at nyde en mere rolig form for sejlads, hvor at det er freden og roen, der hiver disse personer ud på det åbne hav. De lokale sejlklubber i Danmark ønsker altid at få flere medlemmer ind, og det er selvfølgelig fordi, at sejlsport er dejligt. 

Skal du i gang med at sejle, og ønsker du at få den bedste mulige start på din sejler karriere, så skal du have dig et duelighedsbevis eller et speedbådskørekort/speedbådsbevis. Disse certifikater er med til at sikre, at du ved alt, du skal vide om sikkerhed til søs. Og det fantastiske ved disse certifikater, er, at du bliver undervist i de vigtigste kompetencer, som en sømand skal besidde til søs. Du lærer derfor, hvordan du skal manøvrere din båd eller sejlskib. 

Er du til fart på vandet, så skal du have fingrene i en speedbåd, og dette kræver et duelighedsbevis. Det fungerer egentlig lidt ligesom en køreprøve, men i stedet for at vise dine køreevner på åben landevej, så gør du det på åbent hav. Det aller vigtigste aspekt, når det kommer til at sejle på åbent hav, er at man har evnerne til at udøve søsikkerhed. Dertil er der diverse regler for færden på det åbne hav, og man skal da også kende til navigation og afmærkning af farvandene. 

Er båden motordrevet, hvilket de fleste både og skibe er, så kræver det dertil også et speedbådsbevis. Speedbådsbeviset, også kendt som speedbådskørekort, gør, at du som sejler har en bred forståelse af dit fartøjs funktion og konstruktion, så du har de bedst mulige forudsætninger for sikkert sejlads.