Det bedste misbrugscenter for alkoholikere

Der findes mange misbrugscentre for alkoholikere rundt omkring i Danmark. Det er der desværre en logisk forklaring på. Der er for mange danskere der lider af et alkoholmisbrug. Endvidere er det meget få som vil anerkende, at de har et alkoholmisbrug og derfor er alkoholikere. Det besværliggøre situationen for de mange misbrugscentre som søger at hjælpe alle alkoholikerne. Jeg var i dialog med et af danmarks mest anerkendte misbrugscentre, Behandlingscenter Søby Park, og de opfordre de pårørende til at hjælpe. Det er ikke nogen nem opgave som pårørende, at konfrontere alkoholikeren med hans/hendes misbrug. Men det er vigtigt at gøre et forsøg, da det kan være forskellen på at fortsætte misbrugsmønsteret eller få sat en stopper for det.

Hos Behandlingscenter Søby Park har man samlet nogle af landets mest kompetente misbrugsbehandlere. De er med til at gøre lige præcis Søby Park til en af landets mest eftertragtede misbrugscentre for alkoholafvænning. I skrivende stund bliver 4 ud af 5 alkoholikere, som er i gennem alkoholafvænning hos Søby Park, ædru igen. Med andre ord kommer 80% af samtlige alkoholikere, ædru ud på den anden side efter misbrugsbehandlingen. Jeg synes det er helt i orden, at kalde sig selv for det bedste misbrugscenter for alkoholikere, når 4 ud af 5 alkoholikere bliver ædru. Men hvad er hemmeligheden bag denne helt utrolige statistik? Det har jeg forsøgt at undersøge.

Nytænkning af den klassiske minnesotakur

Hvis du har erfaring med alkoholbehandling eller kender til faget, så har du helt sikkert hørt om minnesotakuren før. Minnesotakuren har sit udspring i Minnesota tilbage i 50’erne, hvor man for første gang begyndte at inddrage ædru alkoholikere i behandlingen. Den del af den velkendte minnesotakur har Søby Park taget til sig. Alle Søby Parks misbrugskonsulenter er selv tidligere alkoholikere, som nu er ædru efter at have gennemgået en alkoholbehandling. Hos Søby Park har de gode erfaringen med denne del af minnesotakuren. Misbrugskonsulenterne har et helt andet indblik i alkoholikerens situation, da de selv har været igennem en alkoholbehandling. Ydermere, giver det også tryghed og troværdighed for alkholikeren at de er velvidende om, at misbrugsbehandlerne selv har været alkholikere. Først og fremmest fordi de kan sætte sig 100% i deres sted, men også fordi de er et levende eksempel på, at det er muligt at komme ud på den anden side ædru igen.

Det er en af hovedårsagerne til at minnesotakuren blev så stor en succes og stadig er det, den dag i dag. Men hos Søby Park har man stillet sig kritisk over for minnesotakuren, da nogle aspekter i kuren, bærer præg af den er fra 50’erne. Derfor har Behandlingscenter Søby Park justeret hist og her, samtidig med de har implementeret nye tiltag. Denne nye version af minnesotakuren er en af de primære årsager til, at Søby Park den dag i dag kan sige at 4 ud af 5 alkoholikere bliver ædru efter en alkoholbehandling hos dem. Jeg har dyb respekt for det stykke arbejde et misbrugscenter som Søby Park laver. Det er tragisk at der er så mange alkoholikere i Danmark, men heldigvis er der en udvej, en alkoholbehandling, som bygger på en opdateret version af den klassiske minnesotakur, hos Søby Park.