Jeg fik en godtgørelse for opsigelsen

Det er ingen hemmelighed, at jeg for ca. et ½ år siden blev opsagt på min tidligere arbejdsplads uden nogen saglig grund. En situation jeg egentlig var lidt ked af, eftersom jeg elskede mit arbejde og kollegaer, dog havde tingene ændret sig lidt i de sidste måneder. Det var som om, at den nytiltrådte chef fra dag et af ikke brød sig om mig, jeg ved ikke rigtig hvorfor, men det var som om at han havde set sig ondt på mig. Jeg blev derfor fyret uden grund, men heldigvis havde jeg så mulighed for at søge godtgørelse, da der er tale om en usaglig opsigelse – det mente min daværende chef selvfølgelig ikke.  En saglig grund ville være, hvis jeg ikke opfyldte ansættelseskontrakten, og det kunne fx være noget så latterligt som nægtelse af medarbejder påklædning eller lignende.

Jeg vidste dog ikke, hvad fremgangsmåden er for at søge godtgørelse, og det afhænger vist også i høj grad af, om du er omfattet af funktionærloven eller en overenskomst. Derfor søgte jeg hjælp online og stødte i den forbindelse på Glitnr, hvor det er muligt at få juridisk rådgivning online. De har en unik platform, hvor du har mulighed for at oprette din sag, hvorefter den bliver udbudt til deres specialiserede jurister. Det er både for private og erhvervsdrivende, og det smarte ved deres system er, at det altid er en fastpris pr. time uanset sagsområde eller jurist.

Jeg oprettede selvfølgelig min sag omkring ansættelsesret, hvor jeg søgte hjælp til godtgørelse ved usaglig opsigelse. Sagen blev behandlet på meget kort tid, og alt kommunikation foregik online, hvor jeg ligeledes modtog dokumenter og andre nødvendige informationer vedrørende min sag. Så alt i alt en god oplevelse med deres juridiske platform, eftersom hovedpinen vedrørende min opsigelse blev taget fra mine skuldre.

Det endte selvfølgelig med at jeg fik en fin opgørelse for den usaglige opsigelse, og jeg håber på den nye chef har fået sig en lærestreg. Jeg snakkede også efterfølgende med nogle af mine gamle kollegaer, som ligeledes mente det var helt hen i vejret, fordi jeg passede mit job rigtig godt og var vellidt blandt alle (undtagen chefen åbenbart…).

Nyt job nyt liv

Siden min afskedigelse med min gamle arbejdsplads har jeg fundet et nyt fantastisk job, som jeg allerede er blevet rigtig glad for. Jeg er kommet i en stilling, hvor jeg har fået lidt mere ansvar, og har mulighed for at præge min egen hverdag samt kollegaers. Jeg er derfor med til at sætte præg på arbejdsmiljøet, og irriterende kollegaer eller chefer er derfor uhørt. Vores overenskomst på den nye arbejdsplads er også yderst fin, og er skruet godt sammen, så den tilgodeser medarbejderne. Jeg tror derfor næppe, at jeg vil støde ind i en sag vedrørende usaglige opsigelser igen – i hvert fald på denne arbejdsplads.

Hvis du er frustreret i dit nuværende job pga. en chef kollega eller lignende, så kan jeg klart anbefale at kaste sig ud i noget nyt. Selvom det kan være meget grænseoverskridende at springe ud i noget nyt, så er jeg virkelig glad for, at jeg gjorde det – selvom jeg blev tvunget lidt hen ad vejen med den usaglige opsigelse. ?