Kiropraktor i Vanløse

Flere og flere danskere lider en livsstilssygdom. Det er ikke bare et problem for personer med livsstilssygdomme: Det er også et samfundsmæssigt problem. Man taler om livsstilssygdomme, når sygdommen opstår som følge af en specifik livsstil, som ikke er hensigtsmæssig. Over en halv million danskere er f.eks. svært overvægtige, hvilket er langt over en fordobling siden 80’erne. For selvom vi er blevet meget mere bevidste om at leve et sundt liv, så halter det stadig gevaldigt med overvægten blandt tusindvis af danskere. 

Vi motionerer generelt for lidt, ligesom mange af os desværre spiser for meget – samt for meget usundt. Det er selvfølgelig meget usundt at være svært overvægtig, men vidste du, at fedme kan ødelægge din ryg, skuldre og nakke? Hvis du f.eks. er bosiddende i hovedstadsområdet, og du har ondt i en af de nævnte områder, kan du tage kontakt til en kiropraktisk klinik i Vanløse uanset, om du er overvægtig eller ej.  

Kroniske smerter som følge af overvægt 

Når du er overvægtig, belaster du dine muskler, ligesom risikoen for at få slidgigt stiger betragteligt. Det er f.eks. meget normalt blandt overvægtige personer, at de får slidgigt i knæene. Forekomsten af slidgigt stiger her i takt med, at vi bliver ældre og ældre – og så får dobbelt så mange kvinder som mænd slidgigt i knæene. 

Hvis du som overvægtig person vil undgå kroniske smerter, skal du dyrke motion minimum en time om ugen. Det er altså vigtigt, at pulsen kommer op. Blandt nogle svært overvægtige kan det ikke desto mindre være belastende for knæene at løbe, hvorfor en cykeltur – f.eks. på en motionscykel – er at foretrække. En dejlig svømmetur i svømmehallen eller en tur i bølgen blå er også en rigtig god motionsform, som heller ikke belaster knæene blandt overvægtige.

Husk den sunde kost 

Motionen kan som regel ikke stå alene, hvis du som overvægtig vil smide nogle kg. Mange har da også problemer med at smide de sidste kg – og hvis det også er tilfældet for dig, kan du evt. tage kontakt til en diætist. 

Generelt er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvad du spiser. Hold igen med fedt og søde sager og husk at få masser af grøntsager, frugt og nødder.