Sådan sikrer du dig selv og andre mod smittespredning på din arbejdsplads eller institution

Håndsprit er efterhånden blevet en ligeså vigtigt del af vores hverdag som andre dagligdagsting.

De fleste mennesker bruger håndsprit flere gang dagligt, og sådan vil det sandsynligvis blive ved med at være i fremtiden. Håndsprit er således kommet for at blive, og det er der sådan set også en rigtig god grund til.

Håndsprit er nemlig et helt centralt middel i kampen mod spredning af farlige bakterier og vira, og vi bør således alle sammen byder den klare sprit velkommen som en del af vores liv. Håndsprit reducerer markant risikoen for smitte ved at dræbe bakterier og vira på dine hænder, så du roligt kan spise og klø dig i øjet uden at udsætte dig selv for sundhedsrisici.

Minimer risikoen for smittespredning med en dispenser til håndsprit

Smittespredning er især en risiko på steder, hvor mange mennesker mødes og færdes. Det kan eksempelvis være på skoler, plejehjem, virksomheder, restauranter, butikker og lignende, og hvis du er ejer eller leder af sådan et sted, er det dit ansvar at minimere risikoen for smittespredning.

Det kan du bl.a. gøre ved at sikre, at alle, der har sin gang i din virksomhed eller institution, altid har nem adgang til håndsprit. Og det er her en dispenser til håndsprit kommer ind i billet. Med en dispenser til håndsprit gør du håndspritten lettilgængelig og tydelig i rummet, så alle husker og har mulighed for at spritte af jævnligt.

Vælg flere forskellige dispensere for at maksimere beskyttelsen

En god, stor og synlig dispenser til håndsprit kan være en fordel at have ved indgange til bygninger, samt på andre steder hvor mange mennesker kommer og går, og hvor der hyppigt røres ved overflader som eksempelvis dørhåndtag. Du kan få gulvstandere til håndsprit, som er tydelige i rummet, og som minder alle om, at de skal spritte af.

Derudover kan andre typer af dispensere være en fordel andre steder. Du kan nemlig også få dispensere, der kan bores fast i væggen, hvilket er fordel på steder, hvor der ikke er plads til en gulvdispenser eller en borddispenser.