Te og tebreve

Der er blevet drukket te i Danmark siden slutningen af 1700-tallet. Her var det først og fremmest det finere borgerskab, der drak te – i dag forholder det sig noget anderledes. Godt nok bliver teen ikke drukket i lige så udpræget grad, som i mange andre dele af verden, men stadig flere og flere danskere udforsker teens mange smagsnuancer. Ikke desto mindre er den ikke i nærheden af at udfordre kaffen herhjemme. 

Du kan dog ikke sige te uden også at sige tebreve. De fleste er klar over, at der skal bruges ét tebrev for hver kop te. Men hvad hvis du får gæster på besøg, og derfor skal lave en hel kande te? Hvis det er tilfældet, skal du bruge, hvad der svarer til 5 tebreve, hvis kanden kan indeholde 1,5 liter vand. 

Sådan opbevarer du dine tebreve på den mest hensigtsmæssige måde 

Det er vigtigt, at du opbevarer dine tebreve et tørt og mørkt sted. Ligesom med de fleste andre mad- og drikkevarer skal du selvfølgelig ikke opbevare dine tebreve et varmt og fugtigt sted, da de også risikerer at blive dårlige. Derudover bevarer teen bedst sin duft og smag, hvis du opbevarer tebrevene i en lufttæt tedåse eller lignende – og du kan passende lægge tedåsen i et af dine køkkenskabe. Hvis du opbevarer din tebreve på følgende måde, kan du være sikker på, at teen har de bedste betingelser for at smage godt.

Hvorfor er te så populært? 

I mange dele af verden bliver der drukket meget mere te end i Danmark. Det gælder bl.a. i Mellemøsten og i mange asiatiske lande. Faktisk er der flere, som påstår, at teen er den drikkevarer, som der bliver drukket næstmest af på verdensplan efter vand. Det må være lidt svært at måle, men der må nok være noget om snakken. 

Ligesom kaffe indeholder te koffein, men kaffe indeholder ingen næringsstoffer, hvilket står i stærk kontrast til te. Te er bl.a. fyldt med antioxidanter og næringsstoffer samt C- og E-vitaminer, som bl.a. booster dit immunsystem. Derfor er der mange sunde fordele ved at substituere kaffe til fordel for te, ligesom det også er værd at notere, at mange bedre kan lide smagen af te end kaffe.