Vælg den rette crosstrainer

En crosstrainer er ikke bare en crosstrainer. Der er forskel på skridtlængde, hvilket giver forskellige træningsoplevelser. Du kender måske også crosstrainer som ellipsetræner. Det varierer lidt hvad den kaldes i de forskellige fitnesscentre. Det er en populær maskine til hjemmebrug, som giver en god træning til det meste af kroppen. Både ben, arme og overkrop kommer i gang.

Almindelig vs forhjulstrukken crosstrainer

Almindelige crosstrainere har en forholdsvis kort skridtlængde på ca. 40 cm. De er typisk baghjulstrukne. Træningsoplevelsen minder lidt om en almindelig løbetur, men hvor overkroppen også bliver sat i gang. Grebsbredden varierer også, og det kommer an på din kropsbygning hvad der passer til dig. På nogle crosstrainere kan du også indstille skridtvinklen og dermed få en indstilling på din ellipsetræner til at passe helt præcist til dig.

En forhjulstrukken crosstrainer har en længere skridtlængde på mellem 45 og 55 cm. Træningsformen kan sammenlignes med en tur på langrend. Skridtene er længere og fladere end på en almindelig crosstrainer, og grebene har større udsving.

Resten kommer an på dig

Om du er til det ene eller det andet, er naturligvis en præference sag. Men samtidig kommer det også an på din højde, længden af dine ben osv, præcis hvilken skridtlængde, vinkel og type crosstrainer du får mest glæde af.

Derfor kan det anbefales at prøve nogle forskellige maskiner inden du beslutter dig. Er I flere der skal dele maskinen, er det en god idé, at I alle er med for at prøve hvilken der er det bedste match til netop jeres gruppe.

Sætter du maskinen, så du kan se tv samtidig, bliver træningen pludseligt også meget mere behagelig. Eller aftal med dig selv, at du kun lytter til din yndlingspodcast mens du træner. Hvis du parrer træningen med en anden aktivitet, som du virkelig nyder, og glæder dig til, så er din chance for at få succes med træningen også noget højere.

En anden metode er at alliere dig med en ven, kæreste eller kollega, som du står til regnskab hos. Din ”regnskabsmakker” holder dig op på dit løfte, og det har konsekvenser hvis du misser træningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *