Hvor i haven skal man placere sit gyngestativ

Der er ikke nogen tvivl om, at der er rigtig mange positive årsager til, at dit barn bør bruge mere tid udendørs og på at lege udenfor. Det er en rigtig god idé, at du som forælder giver dem en masse gode grunde til at bruge tid udenfor, så du inspirerer dem til at lege udenfor på eget initiativ.

Et af de sjoveste redskaber, du kan berige din have med, er et gyngestativ. Gyngestativer er sjove for børn, fordi bevægelsen er meget fysisk og kilder i maven, men en udendørs gynge inspirerer også barnet til at rykke sine grænser stille og roligt og gynge vildere og vildere.


Det er en god mekanisme, fordi dit barn vil blive mere modig og turde flere ting. Gynger er også noget, som dit barn kan vokse op sammen med og hele tiden prøve nye ting af med.

Masser af plads til udendørs udfoldelse

Når du skal placere en udendørs gynge i haven, er det vigtigt, at du tænker over, hvor meget plads dit barn skal bruge. Det bedste er at placere gyngen så langt fra udfordringer som overhovedet muligt.

Når dit barn gynger, skal de have plads nok til at bevæge sig frit. Og i takt med at dit barn bliver ældre og mere modig, vil det helt sikkert også begynde at springe af gyngen, hvilket kræver yderligere plads for ikke at blive farligt.

Så sørg for at placere gyngen, så dit barn har plads til at hoppe af uden at ramme ind i noget. Det er også en god idé at placere gyngen på græs, så dit barn har en blød overflade at lande på.

Gyngestativer med flere muligheder

Der findes mange forskellige slags gyngestativer, men det vigtigste er, at du tænker over følgende:

  • Køb en gynge, der passer til dit barns alder
  • Køb gynger, hvor dit barn kan gynge sammen med sine venner
  • Overvej en gynge med rutsjebane for ekstra brug

Der er ingen tvivl om, at dit barn vil elske sin udendørs gynge og vil kunne få brug af den i mange år frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *