Kom din overspisning til livs

De fleste af os kender nok til det med at spise videre, selvom vi egentlig er mætte. Hvis dette sker, hver gang du spiser, kan det være problem og kan føre til overvægt. Nogle overspisere kan være så hårdt ramt at, der er tale om spiseforstyrrelsen BED (binge eating disorder), mens andre blot overspiser lidt i ny og næ. Hvis du er hårdt ramt af overspisning, og føler at maden til tider kontrollerer dit liv eller har magten over dig, bør du altid søge professionel hjælp. Er din overspisning af mindre alvorlig karakter, og ønsker du alternativer til de usunde vaner, kan du få adgang til diverse opskrifter mv her.

Lider du af overspisning

Der kan være mange tegn på at du selv eller en du kender, lider af overspisning. Nogle af kendetegnene kan være, hvis du spiser så store mængder mad, at du føler dig ubehagelig mæt. Hvis du har det med at spise rigtig meget, selvom du ikke er sulten. Hvis mad er i dine tanker konstant. Hvis du føler, at maden har magten over dig og ikke omvendt. Hvis du overspiser i alt hemmelighed, for at andre ikke skal opdage dig. Hvis du skammer dig over at overspise. Hvis du spiser hurtigere end ellers, når du overspiser. Der kan selvfølgelig sagtens være flere tegn på at du selv, eller en du holder af, lider af overspisning. Så brug generelt din sunde fornuft.

Hvordan slipper man af med overspisning?

Som nævnt bør du altid søge professionel hjælp, hvis du er meget hårdt ramt af overspisning. Hvis du prøver at slippe af med din overspisning, vil du måske opleve, at det kan være rigtig svært, hvis ikke umuligt, bare at tage en kold tyrker. Hvis overspisningen er blevet en vane for dig, er det utroligt svært bare at stoppe fra den ene dag til den anden. I stedet bør du trappe ned langsomt men sikkert. Mens du trapper ned, kan du langsomt begynde at inkorporere nye sunder vaner i din hverdag. Derved kan du langsomt få opbygget en sund livsstil uden tilbagefald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *