Nyt filter til Nilan? Læs med her

For at et ventilationsanlæg kan fungere optimalt, er det vigtigt at have gode og effektive filtre implementeret. Ellers vil støv og uønskede partikler let kunne komme ind i boligen, på arbejdspladsen, eller hvor der end måtte være et ventilationsanlæg placeret. Dette kan passende gøres med Nilan filtre, der er billige, effektive og løser deres opgave til ug. Noget af det vigtigste ved køb af Nilan filter er, at det passer til det givne ventilationsanlæg. Hvis ikke filteret passer, kan det lede til nedsat funktionsevne af filteret – køb filtre her.

Dimensioner og type af filter skal passe til ventilationsanlægget

Det er tilmed vigtigt at tjekke dimensionerne på det filter, der passer til ventilationsanlægget. Det er vigtigt, at filteret er den rette størrelse, så det har den bedste effekt i anlægget. Det er muligt at få både F7 og G4 filter til Nilan. Men hvornår bør du vælge den ene frem for den anden?

F7-filtret anbefales til ventilationsanlæg, der ventilerer i boliger med pollenallergikere. Det minimerer indholdet af støv og pollen i den luft, der ventileres ind i boligen. Disse filtre er specielt gode til at frasortere de små og fine partikler, hvilke oftest er de værste for allergikere. Det anbefales, at disse filtre udskiftes 1-2 gange årligt.

G4-filtret fjerner blandt andet støv fra den luft, der ventileres ind i boligen. Det er en grovere type af filter, der frasorterer større støvpartikler. Dette bør udskiftes 2-3 gange årligt, og det er vigtigt, at du ikke støvsuger filteret, da det vil ødelægge filterets effekt. Derimod bør du udskifte filteret. Filtrene er billige, og du kan med fordel vælge at købe nogle flere hjem ad gangen, så du ikke skal tænke på indkøb, men blot udskiftning.

Hvor tit ønsker du at skulle udskifte filteret?

Ovenstående er blot generelle retningslinjer for udskiftning af filtrene. Det anbefales af de fleste, at du udskifter filtret cirka hver tredje måned, således du altid har den bedste effekt af filtret. Udskiftes det ikke ofte nok, risikerer du, at der ikke ventileres med samme effektivitet, og dermed vil der komme støv i boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *