Møbelstof – giv dine møbler nyt liv

Hvis du har et gammelt møbel hvor stoffet trænger til en overhaling men eksempelvis stolens resterende dele er i fin forfatning kan du med en smule snilde og arbejdsomhed give den et helt nyt liv og udseende med nyt møbelstof.

Møbler der er oplagte at ombetrække med nyt og lækkert møbelstof

Personligt synes jeg nærmest ikke der er grænser for hvilke møbler du kan ombetrække med nyt møbelstof.

De mest gængse møbler, der bliver ombetrukket er spisebordsstole. Det hænger givet vis sammen med at det selvfølgelig er stole, der bliver brugt meget og de ikke er så vanskelige ombetrække.

møbelstof, møbler, stof, bord, møbel stof

Sådan ompolstrer du et sæde med møbelstof og skum

Du skal bruge en række remedier før du går i gang så dit projekt kommer til at gå så let som muligt. Det første er en tusch, dernæst en skumsav, alternativt kan du bruge en saks. Derudover skal du bruge et målebånd, en klammepistol, skumgummi og tyndt vat og selvfølgelig dit udvalgte møbelstof.

Ofte vil det være et sæde fra din stol som du har skruet af og afmonteret det gamle møbelstof og skumgummi. Du tager sædet og placeret på skummet og skæret skummet ud så det har samme størrelse som sædet plus 2 centimeter hele vejen rundt. Skær derefter skråt om sæder hele vejen rundt så det øverste af sædet går 2 centimeter længere ud end det nederste af sædet. På det måde er det senere muligt at folde de 2 centimeter ned omkring kanten af sædet.

Efter summet er skåret til giver du det lim på spray og placerer det på sædet og folder kanten af skummet ned. Derefter klipper du vat til og der skal være 2 cm udover kanten på stolen, inden du skal videre med møbelstof. Derefter tager du dit nøje udvalgte møbelstof og klipper der ud så det passer ud over sædet med skum og vat og klipper en størrelse så det kan foldes ind under. Du sætter møbelstof fast først med en klamme på hver side så det sidder på plads og derefter med klammer hele vejen rundt så det ikke kan rykke sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *