Vejen til et godt graviditetsforløb

Selvom det 9 måneder lange graviditetsforløb kan være hårdt at komme igennem, så er der flere ting, som du kan gøre for at gøre forløbet så godt for dig som muligt. Det er jo en meget særlig periode i dit liv, som du også bør nyde. 

Få minder for livet med en tidlig scanning

Som gravid kan det stærkt anbefales at få foretaget en tidlig scanning. Ved scanningen får du set din kommende baby. Man kan endda være heldig at se et lille hjerte. Dette er derfor et meget rørende øjeblik for begge forældre. På nogle klinikker kan du endda få billeder og videoer med hjem, eller få printet billeder, som du kan hænge op derhjemme. Dermed får du minder for livet! 

Sæt tid af til hinanden

Selvom du er gravid, så er det stadig vigtigt at sætte tid at til dates med din kæreste. I kan for eksempel tage på weekendture sammen eller komme lidt væk i et sommerhus. Dette vil hjælpe jer med at føle at I er to om dette og at I er der for hinanden. Det vil også fylde graviditetsforløbet med gode minder. Selv som gravid kan man sagtens tage på ferie og andre mindeværdige oplevelser. Livet skal ikke sættes på pause, når man er gravid. 

Pas på dig selv

Som gravid er det ekstra vigtigt, at du passer på dig selv. Sørg for at forkæle dig selv engang imellem med en lækker massage eller ansigtsmaske. Pas på din hud ved at bruge gode creme og olier. Styrk din krop ved at dyrke motion regelmæssigt – selvom det er mere hårdt end det plejer at være. Som gravid kan man faktisk dyrke mange forskellige typer sport. Svømning er dog især en sport, der egner sig godt til gravide, fordi ens krop føles letter, når man er i vand. Derfor vil det føles mere normalt at svømme end at dyrke andre former for sport.