Videokonferencer giver nye muligheder

Videokonferencer som en mødeform er ikke nogen ny opfindelse. Men det ændre ikke på, at det er stærkt undervurderet, hvis du spørger mig. I dag hvor vi lever i en globaliseret verden, er det ikke unormalt, at have kunder, kollegaer eller samarbejdspartnere i udlandet. I tilfælde hvor de personer du skal afholde møde med, ikke har mulighed for at møde fysisk op, findes der en række alternativer. De fleste ville nok afholde et telefon- eller skype møde. Det er heller ikke nødvendigvis nogen dårlig løsning, men det er ikke den bedste løsning. Videokonferencer kan noget, som du ikke får over telefonen eller skype, du kan nemlig se de personer som du har møde med i øjnene. En videokonference er det tætteste du kommer på et fysisk møde, uden alle deltagere er fysisk tilstede. Det at kunne se hinanden i øjnene kan gøre en verden til forskel. Det handler om at skabe relationer. Lige så snart du har en kollega, kunde eller samarbejdspartner i et andet land, har du ikke samme relation til vedkommende, som hvis i var på samme kontor. Derfor kan en videokonference gøre en forskel.

Det kræver selvfølgelig noget udstyr, at kunne afholde en videokonference. Det skal siges, at hvis du/i har planer om at gøre videokonferencer til en fast bestanddel af jeres mødeform fremadrettet, kan det godt betale sig at købe jeres eget set-up. Udstyr til videokonferencer ligger dog ikke i den billige ende. Heldigvis findes der en række alternativer til, at investere i det. DVC, Dansk Video Center, er eksperter i både salg og udlejning af av-udstyr, heriblandt udstyr til videokonferencer. Udover at sælge av-udstyr, udlejer de det også. Det vil sige du kan leje et helt videokonference set-up hos DVC, så du ikke behøves at købe et. Ydermere har de faktisk opsat et lokale, ude på deres adresse, hvor alt udstyr er installeret og klar til brug, så du/i kan afholde jeres videokonference der. DVC har helt sikkert en løsning som passer jer.  

Videokonferencer meget andet end at afholde møder

At bruge videokonference platformen til, at afholde møder på kryds og tværs af landegrænser og tidszoner, er en oplagt mulighed. Men det er faktisk en platform som kan bruges til mange andre formål også. Hos DVC oplever de, at kunder som efterspørger et videokonference set-up, skal bruge det til mange forskellige ting. Produktpræsentationer, fjernundervisning, fokusgrupper og salgsmøder er alle oplagte muligheder, for bare at nævne nogle få. Det som videokonference platformen kan er, at skabe tætte relationer på trods af man ikke er fysisk tilstede i samme lokale.  

Hvis du interesseret i, at se hvad muligheder der er med videokonferencer, så er DVC de helt rigtige at hive fat i. De har mange års erfaring med salg og udlejning af av-udstyr. De er klart Danmarks mest kompetente indenfor deres felt. På deres hjemmeside kan du se alt hvad de kan, både i forhold til salg og udlejning. De er lokaliseret både i København, Odense og Aarhus så der er rig mulighed, lige meget hvor landet du skal bruge hjælp.